Corona en TBC

Op deze pagina vindt u specifieke informatie over Corona en TBC

Uw afspraakverzoek wordt door onze medewerker inhoudelijk beoordeeld:

  • Uw afspraak kan telefonisch worden afgehandeld: U wordt gebeld.
  • Uw afspraak moet doorgaan: u krijgt met voorrang een afspraak, zo nodig nemen wij contact met u op om u hierover te berichten.
  • Uw afspraak kan uitgesteld worden: uw afspraak zal uitgesteld worden ingepland, zo nodig nemen wij contact met u op om u hierover te berichten.

  • Uw afspraak kan telefonisch worden afgehandeld: U wordt gebeld.
  • Uw afspraak moet doorgaan: U krijgt geen bericht van ons en u komt langs volgens afspraak.
  • Uw afspraak kan uitgesteld worden: wij nemen contact met u op om u hierover te berichten en zo mogelijk om een nieuwe afspraak in te plannen.

De academische ziekenhuizen in Nijmegen en Utrecht hebben bekend gemaakt een onderzoek te starten naar de mogelijke werkzaamheid van het vaccin tegen tuberculose (BCG-vaccinatie) om zorgmedewerkers beter te beschermen tegen het coronavirus. Het doel van het voorgenomen onderzoek is om hier meer duidelijkheid over te krijgen. Zie voor meer informatie website Radboud UMC.

In Nederland wordt deze vaccinatie aangeboden aan pasgeborenen en kinderen jonger dan 12 jaar van ouders afkomstig uit gebieden waar tuberculose nog veel voorkomt. In Nederland komt tuberculose nog regelmatig in deze bevolkingsgroepen voor. Deze vaccinatie beschermt jonge kinderen tegen de ernstige vormen van tuberculose.

De GGD nodigt volgens de landelijke richtlijn alleen kinderen uit risicogroepen voor tuberculose uit voor deze vaccinatie.

Het effect van BCG-vaccin op infectie met Corona wordt op dit moment onderzocht in 2 universiteitscentra. Het zal enige tijd duren voor de resultaten van het onderzoek bekend zijn. Tot die tijd mogen we de vaccinatie niet aan anderen personen geven.

Voor meer informatie verwijzen we u naar de websites van GGD, KNCV Tuberculosefonds, RIVM en Radboud UMC.